fredag den 2. maj 2014

Mening som betaling

Møntfoden
Når man arbejder med frivillige er der ingen løn, og kun meget lidt pekuniær anerkendelse. Så en af de ting der kan få frivillige til at arbejde frivilligt er mening – at det er meningsfuldt at gøre det. Så mening er betaling. Mening er møntfoden.

Billedtitel: Genert

Medarbejdere
Medarbejdere i dag arbejder sjældent kun for at få løn. Det skal give mening at udføre arbejdet. Faktisk kan man sige at det er noget af det vigtigste for mange medarbejdere, og derfor er meningsløse opgaver gift for arbejdsindsatsen.

Møntfoden for medarbejderne
Meningen med arbejdet skal helt frem i første række. Det er også vores møntfod som ledere overfor medarbejderne.
At lave målinger er mangel på tillid. Kontrol vil opleves som meningsløst arbejde for en medarbejder der gerne går på arbejde, fordi arbejdet giver mening. Hvorfor skal han eller hun opleve en mistillid i en måling – og presses af målelige krav? I stedet for at få tillid til at medarbejderen kan, ud fra meningen med arbejdet, have krav til sig selv, og finde løsninger.

Med en høj grad af mening er det gift at måle
New public management har målinger og kvalitetskrav som er beskrevet nøje, som styringsredskaber. Det giver ikke umiddelbart mening. Det kan være at den løsning der giver mening ikke er beskrevet og derfor ikke bliver målt. Og det der ikke bliver målt eksisterer ikke, når vi snakker new public management.

Tale om meningen frem for hvad vi skal
Altså tal om hvad meningen er med det I laver. Lad historien fylde noget, og brug svaret på ”hvad er meningen?”

Meningen er møntfoden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar