fredag den 7. juni 2013

Der er ingen toer

Plejer
Hvor er det rart når vi har gjort det en gang før. Så ved vi sådan cirka hvad der skal ske. Så har vi plejer. Vi havde flere gode projekter i ungdommens hus, og vi blev derfor spurgt igen året efter om vi ville bidrage igen. Men pludselig var det helt umuligt at samle bare den mindste entusiasme. Ingen unge bed på.
Død
Her stod vi med muligheden for noget hvor det var dobbelt så let. Vi fik flere penge, vi havde aftalerne på plads, bevist vores værd og vidste hvad vi skulle. Vi skulle bare gå i gang. Men nu var den død for de unge. Lige meget hvor stor succes projektet havde haft var det stadig dødt for dem.

Billedtitel: Klatre-klatre nemt

Nemt?
Vi bliver nød til at glemme alt om at gøre det nemt. Det er simpelthen ikke en kvalitet. Nærmest tværtimod: de vi kan, gider vi ikke. Det vi ikke kan er interessant. Det er udfordringen, muligheden for at udvikle sig, der tænder. Det er det at vi aldrig har gjort det før, der er interessant. Og så tænker jeg jo på hvordan man som voksen håndterer den situation.
Grints råd
Vi starter med at opgive at det skal være let. Vi giver slip på at noget kan eller skal være standart. Vi tager Grints råd til os: når alting er nyt så er vi spørgende og undersøgende. Vi er pragmatiske i løsninger og løser tingene med det vi har nu og her. Vi regner ikke med at vi kan lave løsningsmodeller der kan bruges igen. Vi bygger i nuet og med hvad vi har.
Tilstedeværelse
Der er et konstant krav om forandring og udvikling i sådan en organisation og vi skal bruge meget tid på at orientere os. finde ud af hvad der sker, for vi har ikke set det før, vi har måske en intuition og en erfaring, men ingen modeller og opskrifter. Vi skal bare være med på at det er en reel arbejdsopgave at orientere sig. Faktisk en ret krævende en der kræver opmærksomhed, indlevelse og tilstedeværelse.
Vi hænger i luften
Vi har stort set opgivet at have tjeklister og manualer. Vi hænger i luften, fordi det er det der giver mening at gøre. Jeg tror at ungdommen har lettere ved det, fordi det har været deres livsvilkår hele deres liv. De er indfødte i en verden hvor det aldrig er det samme, og godt for det!