tirsdag den 5. maj 2015

Netværksmøde i syddanmark


Der kan skabes meget liv i byen når man aktiverer borgerne. Vi har set eksempler på midlertidige initiativer der giver byen aktiviteter. Et samarbejde mellem borgere og kommune er i gang rundt omkring. Lige fra de grønne partnerskaber som staten har støttet, til små initiativer som Adopt-a-box fra Aarhus.




GivRum.nu har været særligt dygtige til at arbejde på den måde og har skabt gode resultater. GivRum.nu´s oprindelige tanke var at tomme bygninger kunne bruges midlertidigt af borgerne i området. Nu er GivRum.nu aktiv på mange fronter, men fælles for det er at skabe et byliv i samarbejde mellem borgere, private og kommune.


GREEN-TEAM er en gruppe borgere der samarbejder med kommunen om at holde Tørring pæn og vejene i orden. Det er en gruppe borgere der er selv-organiserede. De går rundt i byen med jævne mellemrum og samler skrald og ser hvor der er problemer. Skraldet bliver afleveret til kommunen og informationerne bliver givet videre.


GREEN-TEAM er spændende fordi de har fået kontakt til de borgere der ikke møder op til alt. De borgere der er super-engagerede og møder op til alle invitationer, har jo allerede rigeligt at se til. De er sikkert allerede bestyrelsesmedlem i skolen og træner i sportsklubben. Derfor er det vigtigt at høre erfaringerne fra Tørring.


Udover Ole Klidbo Madsen, som er driftchef i Hedensted kommune, og som derfor er GREEN-TEAMs kommunale kontaktperson, får vi også besøg af Kristine Karlshøj fra Kolding kommune. Kristine er leder af Kolding legepark, Kolding billedskole og nikolai for børn.


Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding på mail: nisgmadsen@gmail.com