fredag den 24. maj 2013

At være i stand til at beskrive

Forskellige svar
Vi har workshop om sponsorering og midt i Anders´oplæg siger han:”lige meget hvem man spørg i ungdommens hus om hvad ungdommens hus er, får man forskellige svar.” Det må være det værst tænkelige udsagn fra et brandings-synspunkt. ” De svarer ud fra det de synes er mest spændende og det de er i gang med” fortsætter han. Anders er en ung bruger i huset.Jeg smiler helt ned i maven.
Vi ved ikke hvad vi laver
Vi skal beskrive hvad vi laver, så vi kan kommunikere det. Men hvad nu hvis vi rent faktisk ikke selv ved hvor vi er på vej hen og hvad vi laver? Så kan vi i hvert fald sige at vi er i gang med at afsøge mulighederne, og vi bevæger os i et eksperimenterende rum. Jeg synes det er en stor værdi at vi ikke kan beskrive det hele. Så ved jeg at vi er eksperimenterende.
Billedtitel: Heartbroken

Sproget
Skal vi være i stand til at beskrive det vi laver? Jeg mener at det er når vi ikke er i stand til at beskrive hvad vi gør, at vi ved at vi er i gang med noget nyt. Noget der endnu ikke er et sprog for. En erkendelse som Niels Bohr også var optaget af. Sprogets begrænsning når man snakker om kvantemekanik.
Lederopgaven
Men vi bare gemme os bag sådanne fine betragtninger? Kan vi bare tillade os at være så fine på den at man ikke kan sige noget om os? Jeg mener det er en ledelsesopgave at kunne beskrive hvad der sker. At prøve at sætte ord på der giver mening for modtageren. Det er en større opgave i Ungdommens Hus. Til gengæld er det også en meget inspirerende opgave, som hele tiden skal gøres. Huset er aldrig det samme, og modtageren er altid ny.
Et perspektiv
At kunne kommunikere med omverdenen er vigtigt for at omverdenen kan se meningen med galskaben, og det kan være muligt at give besøgende et blik eller et perspektiv der gør at det begynder at give mening.
Anders´udmelding
Det som Anders sagde gjorde mig også glad fordi han beskriver så fint at der plads til en stor mangfoldighed i Ungdommens Hus. En mangfoldighed der giver inspiration. Vi er godt klar over at verden er kompleks og ses fra tusind forskellige synspunkter. At tro at man kan styre det, eller få alle til at sige det samme, ville være at smide en enorm rigdom ud.
Kan flertydighed også være mer-tydighed?