tirsdag den 20. oktober 2015

Kunsten at invitere

Kunsten at invitere

At invitere er en kunst. Tænk på, hvor mange invitationer du selv modtager. Invitationer til sociale medier, til møder, til kulturelle oplevelser. Mange invitationer ser vi
ikke engang. Andre accepterer vi ikke som invitationer, men ser som opfordringer. Invitationer til fødselsdage og eftermiddagskaffe af venner og familie. Nogle invitationer er guld værd, andre kræver overtalelse fra afsenderens side.



At invitere handler om at forstå sin modtager. På hvilken måde foretrækker din modtager at blive inviteret? Skal det være personligt? Åbent eller med krav om tilmelding? Som noget særligt eller uformelt? Hvis vi skal have alle med, skal vi kunne invitere rigtigt. Når speltmødre
er de eneste, der møder op til et arrangement, skyldes det, at du har inviteret på en måde, at de tror, at arrangementet kun er for dem. Alle andre tror også, at det kun er for speltmødre, og kommer derfor ikke.

Det er virkelig en kunst at invitere. På lige fod med at drikke kaffe er det en overset kompetence. Det er helt sikkert, at dem, du har en relation til, og som ligner dig, vil lytte meget til dig og møde op, når du inviterer dem. Dem, du ingen relation har til, bliver du nødt til at etablere en relation til, før de modtager invitationen. Hvis det ikke er muligt, kan du bruge dit netværk til at etablere en forbindelse til dem, som du gerne vil invitere.

Det er ikke så nemt at invitere, men det er vigtigt at gøre sig umage, for de, der kommer, kan let blive dine samarbejdspartnere, og det er de folk, du gerne vil have til at deltage!