tirsdag den 22. november 2016

Samarbejdspartnere på "lystavlen"

Det kan være noget af en opgave at skulle overskue alle sine samarbejdspartenere. Mange glemmer man. De er ikke inde på “lystavlen”. Så hvad med at lave en tavle hvor du kan se dine samarbejdspartnere og få dem i spil. Det er altid godt at tænke: “Hvem kunne jeg have med?”.



Interessentanalyse
Du starter med en interessentanalyse. Skriv en liste over hvilke personer og grupper der er interesseret i det du laver. Hvem har interesser i det du laver? Hvem kender du og bruger i dit arbejde? Hvem er dit netværk?

Personer og relationer
Det er godt at tænke på personer og relationer fremfor i institutioner og foreninger. Når du leder efter en samarbejdspartner er det nemmere at tage fat i Henning fra lokalforeningen, end at tage fat i foreningen. Husk at de personlige relationer er en rigtig god indgang og derfor også de personer man kan se som samarbejdspartnere.

Netværkskort
Med din interessentanalyse kan du lave et netværkskort. Et netværkskort er en beskrivelse af din institution som et menneske. Du laver en beskrivelse over din institutions netværk. Du finder en plakat og tegner din institution i midten. Herefter tegner du 3 eller fire cirkler rundt om. Se her:



Dem man kan spørge
Skriv alle dem på din liste ned på hver sin post-it. Nu kan du placere hver interessent på din plakat. Jo tættere samarbejdspartner de er, jo tættere på din tegning skal de være. Her får du et overblik over hvem du har i dit netværk og hvor tæt de er på - altså hvor nemme de er at invitere til samarbejde.

“Lystavlen”
Hæng din plakat op over dit skrivebord. Hver gang du går i gang med noget nyt, vil alle dine samarbejdspartnere være på din “lystavle”. De vil blive nogen du kan bruge som aktører i dit arbejde. Bare det at se på plakaten vil sikkert inspirere dig til hvem man kunne have med.

Du bliver i stand til at svare på spørgsmålet: “Hvem kunne jeg have med?”.