fredag den 31. maj 2013

Midlertidige rum

Rod
På ungdommens hus er der meget rod. Tingene er i bevægelse, og det er ikke sikkert at de har fundet hjem. Men det gør de nok på et tidspunkt. Vores møbler er som i en lang organisk bevægelse. De finder selv ind i huset, rundt i huset, finder en plads, og finder udenfor huset og ud af huset.
Billedtitel: Dans

Nye møbler
Det er ikke usædvanligt at der en morgen står nye møbler i cafeen. Der har været nogen og givet dem til huset. De står der bare. De afprøves: er de gode at sidde i? kan man hoppe i dem? Kan de løftes? Har de charme?
Rejsen
Og så tager de ud på en rejse i huset: op på gangen. Oppe på scenen. Ved sofabordet. I baren. På terrassen. Og ender som skrald ude bagved. På den rejse har møblerne været på en oplevelsesrig tur. Jeg tør ikke tænke på hvad sådan en sofa kunne fortælle, hvis den kunne tale…
Ung
Valget af en tidligere godsbanegård som Ungdomshus er fin i forhold til at ungdom også handler om bevægelse. Tingene flytter sig hele tiden for en ung. Inde i hovedet, i kroppen og i verden. Så hvorfor skulle alting udenom så ikke flytte sig? Bevægelse betyder at når man møder en i bevægelse er det en på vej. Som lænestolen i husets cafe. Den er på vej, det er ikke rod.
Bevægelse
En ung er ikke rodet, det er blot en person der er på vej, i bevægelse. Og hvad der ligner rod for voksne, er blot ting der er på vej for de unge. Og de unge der er ved at finde vej, er en gang i mellem i vejen, svære at komme uden om, abrupte, og ikke til at sætte i bås. Jo tak, men de er på vej. De skal nok finde hjem, og den rejse og de oplevelser der er på vejen, vil betyde noget for dem som mennesker resten af deres liv.
privilegium
At vi kan få lov til at sætte en scene for det. at vi kan få lov til at lade tingene i huset reflektere hvad der foregår indvendigt, er blot et privilegium.