tirsdag den 10. marts 2015

Rum til deltagelse



Nu har bloggen fået video!

Bloggen her vil i fremtiden være her sammen med mit nyhedsbrev. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her:



Denne video er om hvad der optager mig lige nu. Og det der optager mig er hvordan kommuner skaber rum til deltagelse. Hvordan gør vi det muligt for borgere og lokalsamfund at bidrage til deres egen velfærd?

Det er et skifte både for kommune og lokalsamfund, men det første en kommune kan gøre er at overveje hvordan den kan skabe plads til at borgerne deltager. Hvad er egentligt muligt at gøre i dag som borger? Hvordan ser vi på det når borgere gør noget?

En kvinde jeg mødte havde været til møde med sin gode ven og hans sagsbehandler. Hun ville gerne hjælpe og støtte, så han kunne få det rigtige tilbud. Hun oplevede ikke at blive budt velkommen, men mere som om hun var en besværlighed. Hun blev ikke set som en resurse, men som noget der var i vejen.

Det er et eksempel på at der ikke var plads til at hun kunne bidrage. Jeg synes det er ærgeligt, at det hun havde at bidrage med, ikke blevet taget imod. Der var ikke plads til hendes deltagelse.

Mange steder er kommunerne opmærksomme på at der er store fordele ved at samarbejde med borgerne. Det er den udvikling der skal gives plads til ved at kommunerne skaber rum til deltagelse.