tirsdag den 13. marts 2018

Bliv aktivist!

Flere aktive
I dag er vi som borgere blevet meget mere opsatte på at være aktive i vores lokalsamfund. Jeg tror du kender nogen der gør noget. For det at gøre noget ved tingene er noget der er kommet for at blive. Lige fra små initiativer til landsdækkende hjælpsomhed.



Aktører overalt
Derudover vil vi gerne være aktører i vores egen velfærd. Vi vil gerne gøre noget. Hvis der er noget forkert gør vi noget ved det. Eller hvis vi har overskud. Du kender sikkert nogen der gør det. Vi har set bogskabe i haver der fungerer som minibiblioteker, hvor man kan bytte bøger. Eller legetøj der bliver givet til et asylcenter. Der er utallige eksempler på denne her nye form for aktivisme.

Vi vil bidrage
Vi vil have lov til at bidrage og betyde noget. Måske ikke i en eller anden organiseret form, men bare sådan. Vi vil cykle med de gamle, samle skrald, hjælpe med indkøb og hjælpe med i børnehaven. Vi vil være en del af vores velfærd.

Fællesskaber
Måske føler vi os på nogen måder mere som en del af fællesskabet, og ved at hvis der skal ske noget, må vi gøre det selv. Eller som min mor sagde det, efter hun havde fjernet skrald fra den offentlige cykelsti uden for hendes vindue: “kommunen har nok bedre ting at give sig til”.

Gør noget
Min opfordring er tage sagen i egen hånd og prøve sig frem. Det gælder også kommunen. Det må kunne lykkes at samarbejde og støtte, på den ene eller anden måde. Vi skal måske bare prøve os frem. Og som borger er det her vores by, så hvorfor ikke gøre noget ved det vi synes der mangler?