tirsdag den 16. juni 2015

Netværksmøde og - God Sommer

4.juni blev der afholdt netværksmøde om samskabelse og medborgerskab. Mødet var med teknik- og miljømedarbejdere og havde fokus på de første skridt mod samarbejde med borgerne.


7 kommuner var repræsenteret ved mødet, og der var en bred erfaring til stede.




Kort om de 4 oplægsholdere:


Kristine Karlshøj fra kolding legepark fortalte om hvordan man gør sig tilgængelig. Når der opstår en dialog med borgerne tager det tid, men det er investeringen værd. Kristine har brugt den lokale avis og facebook, for at få kontakt til lokalmiljøet.


Driftchef Ole Klidbo Madsen fra Hedensted Kommune fortalte om at tage udgangspunkt i hvad der kan lade sig gøre, og gøre det så lavpraktisk som muligt. Gennem et enkelt setup bliver det muligt for borgere, der normalt ikke bidrager, at gøre en indsats.


Nis Grønager Madsen fortalte om hvad samskabelse er, og hvad man kan gøre for at få det til at lykkedes. Ved at opgive definitionsretten, opbygge resurser og faciliterer deltagelse bliver vejen banet for samskabelse.


Jesper Kofoed-Melson fra GivRum fortalte om deres arbejde med at udnytte tomme bygninger i byer. Her arbejdes der med borgernes egne ønsker og støtter op om de initiativer der er i lokalområdet.


Der var flere snakke om hvordan kommuner giver plads til borgernes initiativer. Kommuner er store organisationer, og det kan give udfordringer når man kommer som repræsentant for kommunen.


Der var et ønske om at have næste møde til september. Er du interesseret kan du kontakte mig.

Sommeren er over os, og jeg vil ønske jer alle en god sommer.


Gå i arkivet og find flere gode indlæg.